play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Comuna Zagra Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - orașul Tășnad, Satu Mare Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Sandulesti Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Fizesu Gherlii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Petrestii de Jos Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Tritenii de Jos Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Băișoara Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Țaga Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Cluj Napoca Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Mărișelu Radio Someș

General

ZIUA PORȚILOR DESCHISE LA INSTITUTUL FRANCEZ DIN CLUJ-NAPOCA

todayoctombrie 3, 2023

Background
share close

Clujenii sunt așteptați miercuri, 4 octombrie să descopere spațiile și activitățile Institutului Francez din România la Cluj-Napoca. Va fi o Zi a Porților Deschise la sediul institutului situat pe strada I.C. Brătianu, nr. 22. Publicul va avea ocazia să testeze cursurile de franceză pentru adolescenți sau adulți, să afle mai multe despre oportunitățile de studiu și finanțare în Franța și să schimbe câteva cuvinte în limba franceză.

Studenții francezi proaspăt ajunși la Cluj sunt și ei invitați să încerce cursurile de limba română propuse de Institutul Francez, pentru o integrare cât mai rapidă și plăcută în viața orașului.

Și pentru că iubirea pentru limba franceză trece și prin stomac, organizatorii vă vor întâmpina cu tradiționale croasante franțuzești.

Mediateca Ioana Costaș a Institutului Francez așteaptă copiii între 2 și 3 ani la un atelier distractiv  și interactiv în care vor descoperi magia cărților. Cu ocazia Zilei Porților Deschise vor fi prețuri promoționale la abonamentul anual la mediatecă : 60 de lei pentru adulți și 40 de lei pentru copii, studenți, profesori de franceză sau pensionari. Abonamentul include și acces la platforma digitală de limbă franceză Culturetheque.com.

Un quiz distractiv va pune la încercare cunoștințele de cultură franceză ale participanților, care pot câștiga cărți și abonamente anuale la mediatecă.

Pe tot parcursul Zilei Porților Deschise veți putea urmări o selecție a celor mai bune scurt metraje din Festivalul Très Court 2023 și vizita expoziția de pictură a artistei Simona Tudose, prezentată în La Cave – spațiul de expresie contemporană al Institutului Francez din Cluj-Napoca. Artista va fi prezentă miercuri pentru a vă ghida prin expoziție între orele 17 și 18.

Participarea la toate activitățile zilei este gratuită. Pentru anumite ateliere, având în vedere locurile limitate, este necesară înscrierea prealabilă.

Elena Vesa

Written by: Somes Radio


0%