play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - orașul Tășnad, Satu Mare Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Sandulesti Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Fizesu Gherlii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Petrestii de Jos Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Tritenii de Jos Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Băișoara Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Țaga Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Cluj Napoca Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Mărișelu Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Chiuza Radio Someș

ZONA HAGĂU-SĂLICEA DIN JUDEȚUL CLUJ VA DEVENI UN PUNCT DE ATRACȚIE IMPORTANT PENTRU IUBITORII ACTIVITĂȚILOR ÎN AER LIBER

todayoctombrie 18, 2023

Background
share close

Administrația comunei Ciurila din județul Cluj are în derulare un proiect de amenajare a unui spațiu verde de agrement și centru civic. Acestea vor fi amplasate în zona Hagău – Sălicea, pe 27640 mp. Mai bine de un sfert din această suprafață a fost alocată construcțiilor.

Proiectul include alei pentru circulația auto și pietonală, locuri de joacă pentru copii, zone de socializare și de pază.
Pista de biciclete cu lungimea de 360 m are dublu sens și leagă zonele principale.

,,Pe lângă cele menționate, în cadrul proiectului vom amenaja o scenă cu amfiteatru, care va avea o capacitate de 180 de locuri. Locurile de joacă vor avea caracteristicile fiecărei categorii de vârstă a copilăriei. Astfel, vor fi dotate cu tobogane, leagăne, balansoare, elemente de cățărat și groapă de nisip. În aproperea acestora vom amplasa trei toalete. Având în vedere particularitățile zonei, am inclus în proiect și o zonă de picnic cu loc pentru grătar. Un alt punct de atracție pentru cei care ne vor vizita va fi zona de belvedere din cel mai înalt punct al terenului.”, ne-a transmis primarul comunei Ciurila, Teodor Cristinel Popa.

Potrivit documentației proiectului, spațiul va fi dotat cu bănci, iluminat public, cișmele cu apă potabilă, coșuri de gunoi și sistem de irigat. Spațiul verde va fi amenajat cu plante decorative: flori, arbori foioși și rășinoși, plante floricole perene, graminee ornamentale și gazon. Astfel vor fi asigurate elementele de decor pe tot parcursul anului. Pentru sporirea siguranței și integrității spațiului verde, acesta va fi împrejmuit cu gard metalic, dublat de gard viu.

Investiția va fi realizată prin Programul Operațional Regional și are valoarea de aproximativ 24 milioane de lei, finanțare nerambursabilă.

Written by: Somes Radio


0%