play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Mihai Viteazu Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Cămărașu Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Palatca Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Recea Cristur Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - județul Maramureș Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - orașul Dragomirești Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Aluniș Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Așchileul Mare Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Gilău Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - municipiul Câmpia Turzii Radio Someș

General

11 ȘCOLI SPECIALE DIN JUDEȚUL CLUJ VOR FI MODERNIZATE CU BANI EUROPENI

today07/21/2023

Background
share close

Contractul de finanțare a proiectului european ce vizează dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ special din județul Cluj a fost semnat azi de președintele Consiliului județean, Alin Tișe. Proiectul prevede modernizarea infrastructurii educaționale a celor nouă școli speciale, a Grădiniței Speciale și a Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională, instituții aflate în subordinea forului administrativ județean.

„E un mare pas înainte pe care îl facem în direcția îmbunătățirii mediului educațional, iar investiția pe care o realizăm cu bani europeni este cu atât mai importantă cu cât vizează toate unitățile școlare speciale din județ. Este extrem de important să acordăm o atenție sporită nevoilor elevilor cu cerințe educative speciale și să le punem la dispoziție infrastructura necesară unui studiu adecvat și familiarizării cu ultimele tendințe din domeniu.” a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, proiectul are o valoare totală de 7.449.092,89 lei, TVA inclus. Concret, vor fi dotate cinci laboratoare de informatică, două dintre acestea fiind de la unități de învățământ profesional și tehnic, iar 166 de săli de clasă urmează să fie modernizate, din care 159 dotate cu echipamente digitale iar 151 dotate cu mobilier și materiale didactice. De asemenea, vor fi dotate și șapte laboratoare de științe, dintre care patru cu mobilier și materiale didactice specifice, iar trei cu echipamente digitale. Totodată, vor fi asigurate mobilier și materiale sportive, inclusiv echipamente digitale, pentru 26 de cabinete școlare, din care opt sunt săli de sport.

Elena Vesa

 

Written by: Somes Radio


0%