play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - orașul Tășnad, Satu Mare Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Sandulesti Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Fizesu Gherlii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Petrestii de Jos Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Tritenii de Jos Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Băișoara Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Țaga Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Cluj Napoca Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Mărișelu Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Chiuza Radio Someș

Evenimente

Comuna Tureni, un pol de atracție pentru cei care doresc să se stabilească într-o zonă liniștită !

todayiunie 30, 2022

Background
share close

Cine a spus că locul femeii este în bucătărie trebuie neapărat să ajung la Tureni în jud. Cluj pentru a vedea cât de frumos o femeie se poate gospodării și poate să gestioneze și să administreze o comună, a cărui număr de locuitori crește considerabil de pe o zi pe alta. Da, este vorba de primarul Dana Mănăilă cu care am reușit și noi să stăm de vorbă.

Am găsit o comună frumoasă, îngrijită, cu terenuri lucrate, aflându-se într-o continuă dezvoltare. Comuna Tureni este invadată de tinerii clujeni care caută o oază de liniște, care fug de aglomerație, drept urmare administrația primăriei are în vedere de a implementa o creșă și a depune în acest sens un proiect către Compania Națională de Investiții.

În interviul nostru, doamna primar Dana Mănăila a mai relatat “ Mai nou am devenit foarte atractivi pentru tinerii clujeni și putem spune că avem cu ce să fim atractiv, deoarece suntem foarte aproape de Cluj, mai precis la 17 km de Cluj, la 10 km de municipiul Turda, avem baza materială asigurată aproape în toate utilitățile și în toate instituțiile, care funcționează pe raza unei comune. Avem o școală modernă dotată și informatizată, avem grădiniță, avem cămine culturale în fiecare sat, avem dispensar, acolo primăria a făcut un efort pentru că la și renovat dar la și dotat cu aparatura necesară având ecograf, ECG, chiar și aparatură de analize minime invazive. Drumurile sunt asfaltate în proporție de peste 85%, avem apă și canalizare în Tureni și acuma suntem în implementarea unui proiect foarte mare în valoare de 19 milioane de euro, ceea ce înseamnă apă și canalizare pentru patru sate: Tureni, Ceanu Mic, Mătinesti, Comșești, dar acuma lucrăm și facem studiu de fezabilitate pentru introducerea canalizări și în cel de-al cincilea sat, deoarece proiectul a fost atât de mare, încât nu mai cuprindea și lucrările de canalizare din Micești. Avem și proiectul să modernizăm sediul unde suntem acum, suntem într-un corp nou al primăriei, iar din toamnă târziu sau din primăvara anului viitor, o să dărâmăm efectiv până la temelie celălalt corp de clădire al Primăriei și o să începem să construim unul nou, modern”.

Întregul interviu poate fi urmărit și pe pagina de Facebook Radio Someș – https://www.facebook.com/radioSOMES/videos/561710215552857

 

Written by: Somes Radio


0%