play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • play_arrow

    Demo Radio Nr.1 For New Music And All The Hits!

  • cover play_arrow

    Călător prin Ardeal - comuna Cășeiu Radio Someș

Play Now
  • home Home
  • keyboard_arrow_right General
  • keyboard_arrow_right Articole
  • keyboard_arrow_rightDaniel Buda, vicepreședintele Comisiei de Agricultură din PE: „PPE a fost întotdeauna partidul fermierilor! „

General

Daniel Buda, vicepreședintele Comisiei de Agricultură din PE: „PPE a fost întotdeauna partidul fermierilor! „

todaymai 15, 2023

Background
share close

Tensiunile geopolitice generate de războiul neprovocat al Rusiei împotriva Ucrainei, înarmarea aprovizionării cu energie și alimente, cursa tehnologică globală în creștere în contextul tranzițiilor verzi și digitale, pun la încercare influența și competitivitatea globală a UE.

PPE crede în soluții pragmatice și ambițioase care vor proteja bunăstarea cetățenilor europeni și coeziunea socială, oferind în același timp un cadru durabil pentru ca întreprinderile să creeze creștere și prosperitate. Este timpul pentru o Europă mai competitivă, cu un accent mai puternic pe creșterea și productivitatea pe termen lung, cu atât mai mult în contextul actual.

Zilele trecute a avut loc la Munchen Adunarea Politica a Partidului Popular European. Am discutat despre inovarea regională și rolul PPE ca avocat al fermierilor europeni. Ne confruntăm cu tensiuni majore. PPE a fost întotdeauna partidul fermierilor. Trebuie să ne și manifestăm ca atare în așa fel încât acest semnal să fie receptat în spațiul public și fermierii noștri să aibă parte de sprijinul pe care îl merită.

Trasăm direcțiile de acțiune ale grupului nostru politic pentru că este foarte important să se înțeleagă care este forța fermierilor. Fermierii reprezintă o voce foarte puternică la nivel european. Fermierii puternici înseamnă accesibilitatea la alimente, la prețuri accesibile pentru consumator și de calitate. Aceștia au așteptări mari de la noi și trebuie să venim cu niște răspunsuri ferme și lucrăm împreună pentru a venit cu un set clar de masuri în fața Comisiei Europene, de sprijin.

E nevoie să găsim acele mijloace de transport, necesare și suficiente, ca cerealele din Ucraina care pun presiune pe fermierii noștri să ajungă în zonele africane, unde se moare de foame. Comisia Europeană trebuie să fie mai pragmatică în aceste chestiuni. Finanțarea sectorului agricol și sprijinirea fermierilor nu înseamnă altceva decât un avans pentru mâncarea pe care o consumăm în fiecare zi.

Written by: Somes Radio

Rate it

Previous post

General

Echipa de polo feminin U15 a CSM Unirea Alba Iulia a obținut trei victorii la Campionatul Național de Polo

Echipa U15 de polo feminin a Clubului Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia a participat la Turneul 4 al Campionatului Național de Polo U15 unde a obținut trei victorii și o remiză. Pe parcursul weekend-ului 13-14 mai, echipa de polo feminin U15 a CSM Unirea Alba Iulia s-a deplasat la București pentru a lua parte la Turneul 4 al Campionatului Național de Polo U15. Turneul s-a desfășurat în Bazinul Rapid, iar […]

todaymai 15, 2023


0%