play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • play_arrow

    Demo Radio Nr.1 For New Music And All The Hits!

  • cover play_arrow

    Călător prin Ardeal - comuna Cășeiu Radio Someș

Play Now
  • home Home
  • keyboard_arrow_right General
  • keyboard_arrow_right Articole
  • keyboard_arrow_rightHaos în prima zi de grevă generală, nimeni nu știe sigur unde și dacă se fac ore

General

Haos în prima zi de grevă generală, nimeni nu știe sigur unde și dacă se fac ore

todaymai 22, 2023

Background
share close

Este haos în școlile din România, unde au intrat în grevă generală 150.000 de cadre didactice și personal auxiliar din școli. Nu toți profesorii sunt în grevă, așa că unii părinți au fost anunțați pe grupurile de WhatsApp să își aducă la școală copiii pentru că ei pot fi supravegheați. Când au anunțat declanșarea protestului, sindicaliștii au recomandată părinților să își țină copiii acasă. Pe fondul acestor contradicții, unii părinți și-au dus copiii la ore, în timp ce alții au căutat soluții – i-au luat la serviciu sau i-au lăsat la rude. Lista centralizată a profesorilor aflați în grevă este la Ministerului Educației, dar este ținută sub cheie, la sertar.

Greva din Educație a provocat un haos general, în școlile din țară. Nu se știe nici măcar în câte clase nu se fac ore și care își desfășoară activitatea, în ciuda protestului. Ministerul a argumentat că nu a făcut publică lista școlilor unde e grevă, deoarece situația e dinamică, adică sunt profesori care renunță la protest, iar alții se alătură. Nu e clar dacă și în zilele următoare va fi grevă. „În 18 mai 2023, Ministerul Educației a solicitat inspectoratelor școlare județene/Inspectoratului Școlar al Municipiului București situația numerică privind participarea angajaților din unitățile de învățământ preuniversitar de stat la greva generală anunțată de federațiile reprezentative din învățământul preuniversitar.  Precizăm că solicitarea a vizat numărul participanților la grevă și nu tabele nominale cu cei care participă.  Vă asigurăm că orice solicitare a Ministerului Educației este realizată cu respectarea legislației privind protecția datelor cu caracter personal și în conformitate cu atribuțiile privind coordonarea şi monitorizarea activităţilor didactice, precum şi a activităţilor extraşcolare ale elevilor”, a comunicat ministerul.

Unii părinți au fost anunțați că începe greva, dar că există permanență și că sunt și profesori care nu sunt în grevă. „L-am luat la muncă. Am cerut să îl pot lua trei zile, acum să vedem. Nu cred că pot să-l iau mai mult”, spune o femeie. Aceeași soluție a adoptat și o altă femeie, care a spus pentru Digi4 că și-a luat copilul la birou, cu speranța că va putea face asta toată săptămâna. Un bărbat susține că speră ca cel mic să se poată întoarce la școală curând deoarece el și soția nu își pot lua liber ca să stea cu copilul acasă. O altă femeie afirmă că va lăsa copilul la mama ei, dar că nu știe cât timp va putea face asta. Întrebată ce părere are despre declanșarea acestei greve, o femeie a răspuns că protestul „ne dă pe noi peste cap și pe copii îi dă peste cap, nu înțelegem nici noi nimic, nici ei.” Un elev de clasa a XII-a care a venit la liceu a declarat reporterului Digi24 că a nu toți profesorii fac grevă și că li s-a spus să vină la ore. „Părerea mea e că și-au ales un moment bun să facă grevă pentru că au avantaj deoarece sunt examenele de a opta și de bac, presupun că asta îi va motiva pe cei din minister să le dea ce vor.” La Constanța, sunt școli unde mai mult de jumătate dintre angajații din sistem nu participă la grevă, însă cei care s-au alăturat protestului sunt hotărâți să nu intre la ore. La o școală gimnazială din Timișoara, în ciuda faptului că 90% dintre colegii lor sunt în grevă, 7 profesori și 2 învățători au anunțat că își vor continua activitatea.

Written by: Somes Radio

Rate it

Previous post

Nimeni nu s-a putut uita în ochii ei! Megan Fox, decolteu neîncăpător la o petrecere mondenă

Megan Fox este una dintre vedetele care apar în acest an pe coperta celebrei reviste Sports Illustrated. La petrecerea de lansare, actrița a fos atracția serii, într-o rochie incredibil de sexy. Megan Fox a atras toate privirile la petrecerea organizată de revista Sports Illustrated cu ținuta sa provocatoare. Actrița a ales pentru eveniment o rochie neagră, cu un decolteu irezistibil și transparentă în zona abdomenului. Vedeta a venit însoțită de […]

todaymai 19, 2023 1 2


0%