play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • play_arrow

    Demo Radio Nr.1 For New Music And All The Hits!

  • cover play_arrow

    Călător prin Ardeal - comuna Cășeiu Radio Someș

Play Now
  • home Home
  • keyboard_arrow_right Evenimente
  • keyboard_arrow_right Articole
  • keyboard_arrow_rightLegătura dintre om și animal, subestimată de cei mai mulți dintre noi: motive pentru care ar trebui să ne pese mai mult de prietenii noștri blănoși

Evenimente

Legătura dintre om și animal, subestimată de cei mai mulți dintre noi: motive pentru care ar trebui să ne pese mai mult de prietenii noștri blănoși

todaymai 18, 2023

Background
share close

Încă din cele mai vechi timpuri, animalele s-au „aciuat” pe lângă om, prima dată de nevoie, ca mai apoi această nevoie să se transforme în voie.

Oamenii, văzând oportunitatea, le-au domesticit pe unele dintre ele, adesea profitând de beneficiile pe care le-au putut obține.

Caii, măgarii, boii și alte ființe „mari și puternice” au ajuns să tragă la căruță, ajutându-i, de data asta fără voia lor, pe oameni să care cantități impresionante, ori chiar pentru transportul propriu.

Alte ființe au devenit sursă de hrană facilă, de îndată ce omenirea a făcut pasul de la vântătoare spre agricultură și creșterea animalelor în imediata apropiere a habitatului.

Nu în ultimul rând, omul a domesticit câinele și pisica, cele două animale cărora le-a găsit mintenaș utilitatea. De vreme ce câinele părea perfect pentru apărarea locuinței, pisica te scăpa de șoareci, șobolani și alți dăunători.

Cum au ajuns câinii și pisicile să locuiască în casele oamenilor

Cu timpul, oamenii au început să observe un lucru cât se poate de interesant, manifestat mai abitir în rândul pisicilor și al câinilor: empatie, iubire, dar și abilitatea acestor animale de a-și însuși, pe cât posibil, comportamentul uman. Așadar, aici s-a dat startul prieteniei dintre om și animal și așa a apărut noțiunea de „animal de casă”, sau cum spun americanii, „pets”.

Written by: Somes Radio

Rate it

Previous post

General

Radu Moldovan, președinte CJ Bistrița Năsăud:” Nu mi-am dorit niciodată să fiu prim ministru!”

Aflat în studioul Radio Someș, președintele CJ Emil Radu Moldovan a eliminat zvonurile care îl dădeau drept un viitor ministru sau prim-ministru al României și a ținut să întărească ideea conform căreia nici nu și-a dorit aceste funcții, admițând totodată că va rămâne în spațiul public după ce își va fi finalizat mandatul de președinte. Întrebat fiind de cât de mulțumit se simte de realizările sale la cârma Consiliului Județean […]

todaymai 18, 2023 1 2


0%