play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • play_arrow

    Demo Radio Nr.1 For New Music And All The Hits!

  • cover play_arrow

    Călător prin Ardeal - comuna Cășeiu Radio Someș

Play Now
  • home Home
  • keyboard_arrow_right Articole
  • keyboard_arrow_rightMarile iubiri ale unui artist de geniu, Bibanul: cine i-a furat inima lui Dem Rădulescu

Marile iubiri ale unui artist de geniu, Bibanul: cine i-a furat inima lui Dem Rădulescu

todaymai 11, 2023

Background
share close

Dem Rădulescu (Bibanul) este unul dintre cei mai importanți actori pe care i-a avut vreodată România. Oriunde apărea, artistul reușea să „fure” publicul din câteva vorbe.
El nu ducea lipsă de șarm nici în viața sa personală, fiind adesea curtat de femei dintre cele mai frumoase, așa cum îți vom povesti în cele ce urmează. Două dintre acestea i-au devenit, de altfel, soții.

Prima soție a lui Dem Rădulescu

„Am încercat pentru corpul de ansamblu la Teatrul Constantin Tănase. Am dat concurs. Culmea era că nici măcar nu mai eram la curent cu studiile de balet, pentru că în liceu făcusem mult mai puţin, iar în perioada de dinainte de concurs nu făcusem deloc. Am intrat doar două fete din toate candidatele.

Eram foarte subţirică şi aveam un corp deosebit de frumos, meritul lui Dumnezeu şi al părinţilor mei. Aveam o ţinută altfel, personală, pe care am păstrat-o tot timpul, inclusiv în cuplete muzicale”, declara, la un moment dat, Paula Rădulescu, prima soție a marelui actor, pentru viva.ro.

Dem Rădulescu și Paula s-au cunoscut într-un mod oarecum firesc, așa cum se întâmplă în cazul multor povești de iubire, mai cunoscute sau mai puțin cunoscute.

„Pe vremea aceea, la Râmnicu Vâlcea, seara se ieşea la plimbare pe bulevard. Şi gaşca din care făceam parte bătea bulevardul, ne întâlneam pe sub castani. Se pare că obiceiul acesta era şi de pe vremea când Dem Rădulescu era de vârsta mea, el fiind mai mare decât mine cu nouă ani.

Într-o seară, m-a ochit în timp ce era cu un prieten de-ai lui căruia i-a zis Cine e fata aia? Aş vrea să o cunosc şi eu. Iar prietenul lui îi spune Stai că mă duc să o scuz. Aşa se făcea atunci, adică să se scuze că vrea să mă cunoască Bibanu. Iar eu i-am zis că nu vreau să îl cunosc.

Ştiam cine este pentru că era deja vedetă, nu aveam cum să nu fi auzit, mai ales că era tot din Vâlcea. Până la urmă m-a convins prietenul lui să îl cunosc. Am făcut cunoştinţă în acea seară, iar după trei luni ne-am căsătorit”, mai spunea aceasta, la un moment dat, de data aceasta pentru adevărul.ro.

De altfel, Paula Rădulescu nu a fost niciodată pe placul comuniștilor, drept pentru care acesteia i se dădeau adesea roluri neînsemnate. Cu toate astea, avea avantajul de a fi soția marelui Dem Rădulescu, așa că „era lăsată în pace”.

Totuși, relația celor doi s-a încheiat după aproximativ douăzeci de ani, ambii având eleganța de a-și termina căsnicia într-un mod amiabil.

Adriana Șchiopu, a doua și ultima mare iubire a lui Dem Rădulescu

Ulterior, Dem Rădulescu s-a căsătorit cu una dintre fostele sale studente, Adriana Șchiopu, cea care i-a dăruit și o fiică, pe nime Irina. Întocmai primei sale soții, și cea de-a doua a simțit chemarea scenei, devenind actriță.

Adriana Șchiopu l-ar fi cucerit pe marele actor când încă era la școală, la IATC „Ion Luca Caragiale” din București.

În ciuda diferenței de 23 de ani între ei și a gurii lumii, relația lor a pare să fi fost de neînvins. Cei doi au avut-o pe Irina, devenită, la rândul său, actriță.

„Este o poveste foarte frumoasă. Mama avea 18 ani, era la Constanța la liceu şi voia să dea la teatru şi o cunoştinţă îl știa pe actorul Dem Rădulescu de la Bucureşti. S-a dus la Bucureşti mama şi tata avea repetiţie la Teatrul Naţional și a chemat mai mulţi tineri pe care urma să îi asculte în ziua respectivă, după repetiţie.

Mama îmi povestea că erau nişte fete machiate, cu fuste. „Eu eram de la malul mării, naturală, cu părul în vânt”. Tata cred că a scanat-o.

Fireşte că nu au fost împreună, dar din momentul ăla el întotdeauna a fost prezent. Unde se întorcea ea, era şi el. S-au căsătorit după mai mulţi ani. Dar el era acolo. A văzut-o, a stat în banca lui. Când ne păleşte iubirea, suntem şi răbdători”, a pdeclarat Irina pentru dcnews.ro.

În luna septembrie a anului 2000, Dem Rădulescu murea la vârsta de 68 de ani, în urma unui infarct.

Written by: Somes Radio

Rate it

Previous post

General

Adio blocuri în Feleacu!

Primarul Comunei Feleacu din Județul Cluj s-a  exprimat de multe ori în mediul public, spunând că nu vrea ca, Feleacu să se transforme într-un haos urbanistic. Primăria a câștigat un proces în sensul acesta, anunțul a fost făcut de edilul Gabriel Costea. "Feleacu rămâne fără blocuri - Sentinta definitivă in procesul pentru construirea unui bloc P+8 ! Saptamana aceasta am reusit sa castigam definitiv si irevocabil al-2-lea proces in care […]

todaymai 11, 2023


0%