play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Valea Ierii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Monor Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Municipiul Alba Iulia Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - județul Alba Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Comuna Zagra Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - orașul Tășnad, Satu Mare Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Sandulesti Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Fizesu Gherlii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Petrestii de Jos Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Tritenii de Jos Radio Someș

General

O rețea de trafic de droguri de mare risc a fost destructurată la Cluj – 7 inculpați reținuți -Polițiștii au adunat probele folosind o autoscară de pompieri

today12/21/2023

Background
share close

Procurorii DIICOT Cluj lucrează de mai mult timp la acest dosar, considerat unul dintre cele mai complexe din ultimii ani. După adunarea probelor necesare la data de 20.12.2023 au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a 7 inculpați. Toți sunt  cercetați pentru efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii și  trafic de droguri de mare risc.

“S-a reținut că, în perioada 2022 – decembrie 2023, inculpații au intermediat sau comercializat direct cantități de substanțe psihoactive și droguri de mare risc (2-FDCK și 3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal), cu sume cuprinse între 70 și 100 lei pentru un plic.
Din cercetările efectuate de procurori împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj – Serviciul Antidrog a rezultat că, în același interval de timp, inculpații au realizat și tranzacții de ordinul sutelor de grame de astfel de substanțe încasând sume cuprinse între 3.000 și 15.000 lei/”, transmite DIICOT.

În total au fost făcute 25 de percheziții domiciliare pe raza județului Cluj. Au fost identificate și ridicate cantitățile de 9320 comprimate din categoria drogurilor de mare risc (5.752 conținând 3-CMC cristal și 3.568 ecstasy), sume în lei și valută în echivalentul a aproximativ 113.000 euro precum și alte mijloace de probă.

O parte din droguri au fost disimulate în spații greu accesibile (podul unui imobil) unde polițiștii au pătruns prin utilizarea unei autoscări.


În această seară urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Cluj, cu propunerea de arestare preventivă a inculpatilor, pentru o perioadă de 30 de zile.
Elena Vesa

 

Written by: Somes Radio


0%