play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Aluniș Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Așchileul Mare Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Gilău Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - municipiul Câmpia Turzii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Valea Ierii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Monor Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Municipiul Alba Iulia Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - județul Alba Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Comuna Zagra Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - orașul Tășnad, Satu Mare Radio Someș

General

Primăria Bistrița pregătește proiectul privind înființarea unei baze de agrement moderne

today12/13/2023

Background
share close

O comisie de specialiști s-a întrunit ieri la Primăria Municipiului Bistrița pentru a discuta despre proiectul privind construcția unei moderne baze de agrement, Aceasta va fi amplasată în zona Mecanica, aprope de Pădurea Schullerwald.  Complexul include clădiri cu bazine de apă în interior și în aer liber, saună, masaj, terenuri de fotbal, volei, tenis, o zonă de plajă generoasă. Primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc s-a arătat încrezător considerând că proiectul are toate șansele să primească finanțare externă.

Terenul pe care l-am cumpărat în zona Mecanica, este unul generos. Intenționăm să construim un complex de agrement, cu o zonă de plajă generoasă, și mai multe bazine de apă la interior dar și la exterior. Va fi un punct de atracție de nivel regional sau chiar național. Comitetul tehnico-economic întrunit la primărie analizează în detaliu toate soluțiile tehnice propuse prin proiect. Discutăm despre modul în care vom încălzi spațiile și apa. Vom merge pe o centrală în cogenerare cu care vom face o economie de 150 de mii de euro pe an. În luna februarie anul viitor se va deschide sesiunea de depunere a proiectelor. Primăria Municipiului Bistrița va aplica pentru obținerea finanțării pe acest proiect.

Suntem absolut convinși că proiectul va primi finanțare.  Este un proiect care va schimba modul de viață în oraș. Sunt puține orașe în România care are așa ceva și sunt puține orașe în Europa care au o astfel de bază de agrement. Vom avea acces la o bază de agrement de mare nivel și sunt absolut convins că ea va fi sustenabilă și din punct de vedere economic.”, a afirmat la Radio Someș, primarul Ioan Turc.

Anul 2023 – anul șantierelor deschise de administrație, în municipiul Bistrița

Cablurile suspendate de-a lungul străzilor din municipiul Bistrița vor deveni istorie, în curând.   Potrivit primarului Ioan Turc operațiunea de îndepărtare a stâlpilor de electricitate a început de pe strada General Grigore Bălan. Aceasta va continua în tot orașul, astfel încât Bistrița să scape de aerul orașului industrial cu care eram obișnuiți.

„Se dau jos cablurile de pe stâlpii vechi inestetici, se dau jos lămpile, după care se extrag stâlpii. Pe aceste tronson, rețeaua de telefonie, internet, televiziune este operaționalizată. Beneficiarii serviciilor nu vor avea probleme în urma acestei operațiuni. Ceea ce am văzut în orașe din Europa, sau alte orașe din România devine realitate și la Bistrița. Despădurim orașul de rețeaua de cabluri care, din păcate, a dat Bistriței un aer industrial. Această acțiune va continua peste tot în oraș. Bistrița va arăta cu totul și cu totul altfel. Este un proiect la care țin foarte mult, un parteneriat public privat.”, a afirmat primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc.

https://fb.watch/oVi1m3Tmxu/

La Bistrița, anul 2023 a fost un an destinat șantierelor. S-au reparat străzi, s-au amenajat trotuare, s-a completat infrastructura pistelor e bicilete și s-au derulat lucrări de modernizare a infrastructurii rutiere.  Modernizarea mobilierului urban, refacerea spațiului verde, punerea în funcțiune a autobuzelor electrice, sunt câteva dintre obiectivele imediat următoare ale administrației bistrițene.

 

Written by: Somes Radio


0%