play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Demo Radio Nr.1 For New Music And All The Hits!

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Cășeiu Radio Someș

Play Now
 • home Home
 • keyboard_arrow_right General
 • keyboard_arrow_right News
 • keyboard_arrow_right Articole
 • keyboard_arrow_rightTârgul Cireșelor din Berhieșu vă așteaptă și în acest an

General

Târgul Cireșelor din Berhieșu vă așteaptă și în acest an

todayiunie 22, 2022 2

Background
share close

Sâmbătă, 29 iunie 2022, de sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, este zi de mare sărbătoare locală pentru comuna Frata din județul Cluj. Ca în fiecare an, în satul Berchieșu are  loc manifestarea tradițională “ Târgul cireșelor”, cu o tradiție de peste 200 de ani.

La evenimentul organizat de administrația locală în colaborare cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, va ajunge și o delegație din Polonia, dar și invitați locali și nu numai.

Într-un interviu acordat postului nostru de radio, primarul comunei Frata, Cristian Cherecheș, a declarat :”Anul acesta o să vină și o delegație din Polonia. Vor să vadă tradițiile și ce avem noi în comună, iar noi îi așteptăm cu mare drag. O să fie prezentă Orchestra Cununa Transilvană, soliști, orchestrele din comună, Orchestra Gaciu, Taraful Lia fiind din zona noastra, pentru ca asta reprezintă traditia noastră zonală”

Totodată primarul a menționat că se va merge așa cum este tradițional pe Valea Sângelui unde vor fi omagiați cei 30 de eroi martiri care s-au jertfit în timpul revoluției lui Avram Iancu.

Written by: Somes Radio

Rate it

Previous post

General

Gala Premiilor UNITER ajunge la Bistrița ! Află programul unei ediții aniversare

Ediția aniversară a GALEI PREMIILOR UNITER va avea loc luni, 4 iulie, ora 21.00, la Palatul Culturii din Bistrița (Centrul Cultural Municipal „George Coșbuc”), pol al vieții culturale locale. Ceremonia acordării Premiilor UNITER va putea fi urmărită în direct pe TVR1, TVR Internațional, TVR Moldova și Radio România Cultural, online pe www.uniter.ro, www.tvr.ro și preluat de pagina de Facebook UNITER https://www.facebook.com/uniteroficial.   Până atunci, juriul format din Mihai Constantin (actor), Doru Mareș (critic de teatru), Viorica Petrovici (scenograf), Tania Popa (actriță) și Theodor Cristian Popescu (regizor) vizionează spectacolele nominalizate pentru a putea […]

todayiunie 20, 2022 2


0%